dinsdag 18 juni 2013

DIY: Varkentjes in moddertaart!

De bekende 'varkentjes in modder-taart' ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, hij smaakt ook erg goed! Al langere tijd wilde ik deze taart maken, en nu heb ik het eindelijk gedaan. Hier het recept :)


De taart  bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een biscuit die je in de winkel wel kunt kopen, maar die je ook zelf kunt bakken. En wat is nou leuker?
Benodigdheden voor de biscuit:
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 125 gram bloem
- 25 gram maizena (verdikkingsmiddel)
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout

Benodigdheden taart- Vulling (het is de bedoeling dat je de biscuit in twee lagen snijdt, en je er iets tussen doet. Je kan bijvoorbeeld jam pakken, chocoladepasta of bakkersroom. Ik heb een pakje bakkersroom gebruikt van Dr. Oetker.)
- 400 gram chocolade
- 250 ml. slagroom
- Kitkat (Ik heb in totaal ongeveer 21 kleine kitkats gebruikt. Twee zakken zou genoeg moeten zijn)
- 200 gram roze marsepein

Hoe maak je het?
Je begint met het maken van de varkentjes van marsepein. Doe gewoon wat je zelf het leukste vind. Voor de ogen en de neusgaten kun je een saté prikker gebruiken.


Vervolgens maak je de biscuit, maar voordat je dat doet, is het handig om alvast de bakvorm in te smeren met boter en dan te bestuiven met bloem, zodat de biscuit niet vast blijft plakken.
Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom, en mix ongeveer 10 minuten tot de suiker helemaal is opgelost en er een dikke, schuimige massa is ontstaan.
Nu doe je de bloem, maizena en het snufje zout er door, en roer je het er door heen. Let op: Niet mixen maar spatelen!
Als alles door elkaar heen zit, kun je het in de bakvorm scheppen. Bak de biscuit 45 minuten in een voorverwarmde oven op 185 graden. 


Vervolgens je biscuit af laten koelen. Als het voldoende afgekoeld is, kun je hem in tweeën snijden, en de vulling er tussen doen.


Dan doe je de twee delen weer terug op elkaar. Nu kun je verder werken aan de rest van je taart.

Je breekt de chocolade alvast in stukjes. De slagroom doe je in een pannetje, en deze zet je op het vuur. Je moet goed blijven roeren, en net voordat het begint te koken, doe je de chocolade er bij. Nu goed roeren tot alle chocolade is gesmolten en er een gladde massa is ontstaan. Als dit is gebeurd, haal je de pan van het vuur, en laat je de chocolade af koelen tot het weer wat dikker is geworden.

Nu komt het lastigste gedeelte. Dit ging bij mij fout, omdat ik het niet goed deed. Zo moet het wel: Je gebruikt een spatel of een kwastje om de zijkanten van je taart in te smeren met chocolade. Vervolgens plak je de kitkats er tegen aan. (Ze vallen telkens om, dus het is handig om ze wat schuiner te zetten). Als eindelijk alle kitkats zijn blijven staan, doe je er een lintje om heen, en trek je deze strak aan, zodat ze niet om kunnen vallen. Het beste wat je nu kunt doen is aan de bovenkant, aan de rand wat chocolade doen. De bedoeling is nu dat je hem in de koelkast zet, en de chocolade goed laat drogen.

Als de chocolade goed gedroogd is, kun je de rest van de chocolade over je taart heen gieten. Let wel goed op dat de chocolade niet door de kitkats heen gaat lopen. Dat was bij mij het geval, en om deze reden moet je hem goed laten drogen in de koelkast (wat ik dus niet heb gedaan..). Als alles goed gaat, en de chocolade er niet tussendoor loopt, kun je alles er in gieten, en vervolgens de varkentjes er in zetten, zo als je het zelf leuk vindt. Nog even in de koelkast, en klaar is je taart!



0 reacties:

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide